✨ VDB SALES CONSULTANCY KLANTCASE: JAIT ICT Diensten

 

In de schijnwerpers: Alex van Balkom, de drijvende kracht achter JAIT ICT Diensten!

Achtergrond: JAIT levert ICT omgevingen aan hun klanten zodat die altijd optimaal werken. De korte lijnen en het snelle schakelen bij het oplossen van problemen, kenmerkt deze organisatie. Alex wilde in 2023 zijn klantenportfolio uitbreiden met enkele nieuwe MKB-klanten. Vorig jaar ging hij daarom in zee met VDB SalesConsultancy, geleid door Geoffrey van der Burgh, gespecialiseerd op het gebied van kwalitatieve B2B-leadgeneratie. In gesprek met Geoffrey ontdekte Alex de effectieve aanpak van VDB: kwalitatieve & exclusieve afspraken inplannen met geïnteresseerde MKB-ondernemers. Na 2 verkennende gesprekken rolde er een plan van aanpak uit voor een belcampagne.


De aanpak in een notendop:

  • Inventarisatie: O.b.v.  een goede inventarisatie werd de marketingstrategie & doelgroep van JAIT nauwkeurig in kaart gebracht.
  • Propositie & prospectlijst: Op basis van deze inzichten creëerde VDB een engaging belpropositie, goede informatiemail om de aandacht te trekken van JAIT’s doelgroep. Vervolgens werden de juiste MKB-ondernemers geselecteerd!
  • Proactief: Met het belscript in de hand begon het VDB-team proactief te bellen waar diverse gekwalificeerde afspraken uit rolden.
  • Ontzorging: JAIT kon zich zelf focussen op zijn corebusiness en ontving enkel van VDB panklaar ingeschoten leads via een agenda uitnodiging (ICAL) in zijn mail.
  • Voorbereiding & follow-up: Goed voorbereid ging Alex de gesprekken vervolgens voeren en adequaat opvolgen.
  • Resultaat: Een reeks waardevolle new business afspraken, resulterend in twee kwalitatieve klanten met inmiddels een indrukwekkende ROI. ✨

 

Toekomstplannen van Alex:

Met oog op de toekomst is Alex vastberaden om deze succesvolle leadgeneratie aanpak structureel op te nemen in de bedrijfsstrategie van JAIT. Een en ander natuurlijk wel afhankelijk of hij voldoende tijd kan vrijmaken voor een grondige voorbereiding en opvolging van de leads!

Deze case toont aan hoe een gerichte benadering en strategisch partnerschap kunnen leiden tot niet alleen kwantitatieve groei, maar ook tot de verwezenlijking van specifieke doelen, zoals het binnenhalen van gewilde wishlist klanten. ✨

 

Wil jij ook (nog) sneller groeien? Kun jij meer nieuwe klanten of medewerkers gebruiken? En mis je ideevorming? Vul dan ons contactformulier in of bel ons direct en we plannen graag een call om kennis en ervaringen te delen.