Sales trends 2024 - VDB SalesConsultancy

In 2024 zullen verschillende salestrends invloed hebben op de wijze waarop je het bedrijven met je B2B leads kunt omgaan. Het is belangrijk om deze trends in overweging te nemen bij het ontwikkelen van je b2b leadgeneratie strategie:

  1. AI-gedreven sales en marketing: Kunstmatige intelligentie zal een grotere rol spelen in zowel sales als marketing. Machine learning-algoritmen kunnen helpen bij het voorspellen van leadgedrag, het personaliseren van aanbiedingen en het automatiseren van routinetaken, waardoor marketing -en salesteams (nog) efficiënter kunnen werven en opvolgen.
  2. Account-based marketing (ABM): ABM blijft groeien in populariteit, waarbij bedrijven zich richten op individuele accounts in plaats van brede doelgroepen. Dit zorgt voor zeer gepersonaliseerde marketing- en verkoopinspanningen die meer kans hebben op conversie.
  3. Multichannel verkoop: Klanten gebruiken verschillende kanalen om informatie te zoeken en te communiceren. Bedrijven moeten aanwezig zijn op meerdere platforms, waaronder, naast het bellen, social media(LinkedIn leadgeneratie), e-mail, chatbots en mobiele apps, om nog meer b2b leads te bereiken en verder door de customer journey te leiden.
  4. Duurzaamheid & MVO: Bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zullen een concurrentievoordeel hebben. Dit kan worden benadrukt in marketing- en salesinspanningen om (nog meer) b2b leads te converteren.
  5. Videocontent: Video blijft groeien als een krachtige manier om boodschappen over te brengen en leads te engageren. Webinars, productdemo’s en gepersonaliseerde videoboodschappen kunnen effectieve tools zijn in de B2B-salesfunnel.
  6. Privacy en gegevensbeveiliging: Door strengere regelgeving en toenemende zorgen over privacy moeten bedrijven zich richten op het waarborgen van de veiligheid en privacy van klantgegevens. Het correct naleven van deze regels kan als vertrouwensfactor doorslaggevend zijn bij het opvolgen van jouw b2b leads.
  7. Hybride verkoopmodellen: Door de verschuiving naar flexibel werken en digitale interacties zullen hybride verkoopmodellen, die zowel offline als online elementen bevatten, aan belang winnen. Overweeg dit in offertevorming voor jouw B2B leads.
  8. Customer experience (CX): Het leveren van uitstekende klantervaringen wordt steeds belangrijker. B2B leads verwachten naadloze, gepersonaliseerde en boeiende interacties tijdens het beslissingsproces.
  9. Data-analyse en voorspellende analyse: Gegevensgestuurde besluitvorming wordt nog essentiëler in 2024. Maak gebruik van geavanceerde data-analyse om inzichten te verkrijgen en in je sales- en marketingstrategieën en deze voor B2B leads te optimaliseren.
  10. Innovatieve verkooptechnologieën: Nieuwe technologieën zoals augmented reality (AR) en virtual reality (VR) kunnen worden ingezet om producten en diensten op een interactieve manier te presenteren aan B2B leads.

Het doorgronden en verwerken van deze trends is belangrijk om je concurrentievoordeel te behouden en/of uit te bouwen. Als je dit goed doet zul je zien dat je hierdoor hogere conversies behaalt en daarmee (nog) sneller je groeidoelstellingen bereikt. Wil jij ook (nog) sneller groeien door meer nieuwe klanten of geschikte nieuwe medewerkers te vinden? Kun je daar wel wat ideevorming bij gebruiken? Vul dan ons contactformulier in of bel ons direct en we plannen graag een vrijblijvende (online) meeting in om onze kennis en ervaringen te delen!

#salestrends #b2bleads #b2bleadgeneratie #VDBSalesConsultancy #nieuweklanten #conversieverbetering #ontzorgingsales